Pomanjkanje motivacije? Nič več!

Pomanjkanje motivacije je lahko resen problem.

Ko brskate po internetu in družabnih omrežjih, velikokrat naletite na ljudi, za katere se vam zdi, da imajo neskončno energijo za vsak dan. Najverjetneje se sprašujete, kako jim to uspeva. Se tudi sami težko gibate in motivirate za trening? Se zalotite, da se kdaj vprašate “Zakaj tega ne morem sama storiti”? ali “Kako naj telovadim? »Ali morda uživate v vadbi, a pogosto preprosto niste razpoloženi za vadbo? Obupano iščete načine, kako se motivirati? Imam odgovore za vas.

Kako se prisiliti k redni vadbi. Vem, da je težko biti motiviran za dosledno vadbo. Doslednost je način razmišljanja in disciplina, ki je ni lahko doseči! Če pa resno razmišljate o bolj zdravem načinu življenja in se želite naučiti, kako se motivirati za redno vadbo, potem definitivno nadaljujte z branjem…

Začneš z razmišljanjem. To pomeni, da ni več negativnih misli, kot so:

“Sovražim trening”

“Sita sem treningov ampak bi se vseeno morala prisiliti.”

Namesto tega boš storila slednje … IN DA! Vadba bo poskrbela, da se boš počutila bolje!

Si pripravljeni postati motivirana in srečnejša v svoji koži? Si se pripravljena naučiti, kako se motivirati za vadbo? Torej, kako se lahko motiviraš za vadbo? Tukaj je 5 nasvetov, ki ti bodo pomagali najti motivacijo, da si boš končno vzela eno uro časa za nekaj, kar bo pozitivno vplivalo na tvoje telo in duha. Tu je 5 nasvetov za motivacijo v fitnesu za začetnike!

1. Kupite oblačila za vadbo, ki so vam všeč

Mogoče se sliši neumno, ampak verjemite mi, deluje! Še posebej, če se v teh oblačilih na treningu počutite odlično, jih boste z veseljem pokazali prijateljicam, ki z vami trenirajo, kar vm bo vlilo dodatne motivacije.

2. Načrtujte svojo vadbeno rutino

Ste se že kdaj pojavili na treningu ali kjerkoli drugje pa niste imeli načrta in niti ideje, kaj storiti? Poleg tega pa se ne morete motivirati za vadbo? Potem na koncu 20 minut telovadite, se počutite popolnoma izgubljene, ne vlagate 100% energije in se počutite, kot da ne boste prišli nikamor? Ključno je imeti načrt. Če veste, kaj počnete, ne boste le prišli do daljše, bolj angažirane vadbe, temveč boste poskrbeli, da boste več telovadili in se počutili bolje. Načrt bo določil cilje, ki jih morate doseči, kar bo vodilo do večje koncentracije med vadbo, in posledično do doseženega cilja. Tako boste na koncu dobili občutek zmage (predstavljajte si, da bi tak občutek imeli vsak dan).

3. Načrtujte obroke za cel teden

Torej, motivirani ste na treningu a se preprosto izgubite v kuhinji? Kaj lahko jem in kaj ne? Pomanjkanje motivacije za načrtovanje prehrane je lahko enako škodljivo kot pomanjkanje načrtovanja treninga. Z razvojem tedenskega načrta obrokov se boste izognili nepotrebni izgubi časa in prihranili čas in denar. Naredite 7-dnevni načrt zdravih obrokov, ki ga sestavljajo zajtrk, prigrizki, kosilo in večerja, ter se jih držite. Če si lahko en dan na teden pripravite obrok, še bolje! To bo pomenilo, da ste že opravili težji del in ni razloga, da bi jedli kaj drugega. Vaša zdrava hrana je že kuhana in čaka na vas!

Pro nasvet: Vsa nakupovanja z živili opravljajte enkrat na teden. Tako se boste držali seznama živil in se izognili nakupu dodatnih živil, ki so videti tako privlačne, medtem ko se sprehajate po trgovini.

4. Poslušajte motivacijske pesmi ali video posnetke

Tako preprosto, a tako učinkovito. Ni boljšega načina, da pomanjkanje motivacije “razbijete” s poslušanjem energične glasbe ali videoposnetkov tik pred treningom. To vam bo dalo motivacijo in željo. Ko se počutite polni energije, ste pripravljeni odličen trening!

5. Spremljajte svoj napredek in rezultate

Vsak dan se gledamo in včasih napredek, ki ga dosežemo, ni vedno očiten nam samim, zato pa je toliko bolj očiten drugim ljudem. Sledenje napredku vam bo omogočilo VIDETI rezultate, četudi se nam včasih izguba centimetra okrog pasu ne zdi napredek. Toda ta centimeter se ne izgubi samo iz pasu, temveč so maščobo nadomestile mišice, ki vam omogočijo da se počutite bolje!

Videti in se počutiti ODLIČNO MORA biti nekaj, kar čutite vsak dan. Motivirati sebe za trening ne bi smelo biti težko ali pa celo dodatno. Razvijanje vadbene rutine MORA biti del vašega vsakdana, kar je vsekakor mogoče doseči z nekaj motivacije in discipline.

Da vam bo pri vsem tem veliko lažje, lahko vse od treningov pa do prehrane popolnoma brezplačno načrtujete z mojo Extreme Training aplikacijo, s katero boste prihranili ogromno časa ob izbiri hrane, pa tudi treningu, saj boste v aplikaciji našli v popolnosti vodene treninge ter seveda v naprej pripravljen prehranski načrt, ki ga potrebujete za čimprejšnjo dosego zastavljenih ciljev

PRENESI SI EXTREME TRAINING APLIKACIJO

Če imate kakršna koli vprašanja ali želite nasvet, kje začeti, mi sporočite in z veseljem vam bom pomagala.