Kako se znebiti maščobe okoli trebuha?

Se poizkušate znebiti “trebuščka” a vam ne uspeva, kot bi si želeli? Za vas sem pripravila 6 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da to storite v najkrajšem možnem času. Seveda le če jih boste upoštevali

Maščoba okoli trebuha ni samo estetski problem, ampak je tudi zelo pomemben dejavnik tveganja za nastanek številnih bolezni, kot so naprimer bolezni srca in ožilja ter diabetes tipa II.

Ravno zaradi tega bi moralo biti topljenje maščob okoli trebuha primaren razlog za vaše zdravje, šele nato zaradi odseva v ogledalu.

Če niste prepričani ali spadate v skupino ljudi z trebušno debelostjo si lahko enostavno izmerite obseg vašega trebuha. Če pri ženski obseg trebuha presega 88 cm (moški 102), potem ste tudi vi izpostavljeni dejavnikom tveganja za nastanek bolezni.

Da bi se temu izognili oz. zmanjšali možnosti za nastanek trebušne debelosti, sem za vas pripravila 6 nasvetov, ki bodo pripomogli k preprečevanju nastajanja maščobnih oblog in »kurjenju« le teh.

1. Recite ne Sladkorju

Vrjetno ste že mnogokrat v življenju slišali, da je sladkor izjemno nezdrav. Zakaj pa je temu tako? Ves odvečni sladkor, ki ga telo ne porabi, se namreč »skladišči« v jetrih, kjer se sladkor pretvori v maščobno tkivo in shrani. Številne študije potrjujejo, da se ta maščobna tkiva nalagajo v veliki meri predvsem okoli trebuha in jeter, kar pa se odraža na občutljivosti na inzulin ter posledično težavah pri presnovi.

Sladkorji v pijačah so še veliko bolj škodljivi kot ostali sladkorji. Ko začnete piti sladkane pijače, vam vaši možgani zaradi »ugodja« sporočajo da želijo še. Študije poročajo, da pitje sladkih pijač za kar 60% poveča možnosti za nastanek debelosti.

Priporočam vam, da pijače, ki vsebujejo veliko sladkorja popolnoma umakneta iz vašega »jedilnika«, ali pa ga vsaj zelo zmanjšate. Pred nakupom takšnih pijač preberite deklaracijo izdelka, in kar hitro se bosta navadili na to, da jih raje pustite na trgovinski polici.

2. Povečan vnos Beljakovin je lahko koristen

Beljakovine imajo veliko vlogo pri izgubi odvečnih kilogramov, saj za kar 60% zmanjšajo občutek lakote, pospešijo metabolizem, zaradi tega pa boste dnevno vnesli do 500 kalorij manj.

Zato vam svetujem, da poizkusite povečati vnos beljakovin z živili, kot so: jajca, ribe, mlečni izdelki, meso, stročnice..

3. Zmanjšajte vnos OH

To je splošno znano kot eden najpomembnejših dejavnikov za izgubo odvečnih kilogramov. Zmanjšanje vnosa OH prav tako poskrbi za zmanjšanje občutka lakote. Čeprav osebno ne podpiram uporabe »hitrih«, ločevalnih, keto diet, je znanstveno dokazano, da so diete, ki vsebujejo manj OH do 3x učinkovitejše, kot tiste z večjo vsebnostjo le teh.

Že samo izogibanje rafiniranim ogljikovim hidratom (sladkorji, sladkarije, kruh in pekovski izdelki) bo prineslo pozitivne rezultate, če pa ob tem povečate še vnos beljakovin, bodo rezultati opazni zelo hitro.

4. Povečajte vnos Vlaknin

Prehranske vlaknine so najpogosteje neprebavljive, njihovo uživanje pa je povezano z dobro prebavo in izgubo odvečnih kilogramov. A vendar je pri izbiri vlaken potrebno upoštevati razlike. prednost je treba dati topnim in viskoznim vlaknom, če je vaš cilj izguba kilogramov.

Ta vlakna namreč absorbirajo vodo in tvorijo določeno vrsto gela, ki “sedi” v črevesju. Ta gel upočasni prehod hrane skozi prebavni trakt in absorpcijo hranil. Rezultat tega je dolgotrajen občutek sitosti in pomanjkanje apetita, kar vodi k splošnemu zmanjšanju kaloričnega vnosa, kar je en predpogoj za hujšanje.

Najboljši način za povečanje vnosa prehranskih vlaknin je povečanje vnosa sadja in zelenjave. Tudi stročnice in težka žita, zlasti oves, so dober vir vlaknin.

5. Najpomembnejšo vlogo ima vadba!

Redna telesna aktivnost je pomembna iz več razlogov, med njimi pa so boljše zdravje, manjše tveganje za bolezni, zdrava teža in boljši videz. Ker ni treninga, dejavnosti ali vadbe, ki bi lahko odstranila maščobo samo s trebuha ali s kakšne druge kritične točke, je vadba učinkovita v celotnem postopku hujšanja in zmanjšanju deleža maščobe.

Ne glede na to, s kakšno telesno aktivnostjo se ukvarjate, od hoje, teka, kolesarjenja, aerobike, fitnesa ali kakšne druge športne aktivnosti, boste povečali porabo kalorij in s tem omogočili in pospešili hujšanje. Poleg tega telesna aktivnost zmanjša vnetne procese, uravnava raven sladkorja v krvi in ​​številna druga presnovna neravnovesja, povezana z trebušnim maščobnim tkivom.

6. Vse na enem mestu!

Če ste prebrali članek do te točke, potem vas zagotovo zanima, kako začeti z topljenjem maščob okoli trebuha. V Extreme training aplikaciji boste našli rešitev za vseh prvih 5 točk. Z učinkovitim Cardio vadbenim programom, ki se fokusira na vaše celotno telo, boste zelo hitro pokurili odvečne maščobe, ob tem pa boste našli več kot 1800 zdravih jedilnikov, ki so sestavljeni na podlagi zdravega kalorijskega vnosa, tako da vam nikoli več ne bo potrebno zapravljati časa za štetje kalorij, rezultati pa bodo vidni že po 14 dneh!