Fit postava do poletja je misija mogoče

Pomladni svetli in sončni dnevi so le dodaten opomnik, da je poletje tik pred vrati. Kje pa je Fit postava? Nekaj je potrebno postoriti. Toda preden začnete ure in ure preživljati v telovadnici in se izstradati, da bi se znebili kilogramov, ki so se »nabrali« pozimi med karanteno preberite, nekaj odličnih nasvetov kako izgubiti kilograme in kako do seksi bikini postave do tega poletja.

Jejte 5x na dan

To ne pomeni, da si v enem dnevu privoščite pet polnih obrokov. Izločite nekaj odvečnih kalorij s tremi običajnimi obroki in dvema prigrizkoma. Na primer, zajtrkujte (v eni uri po prebujanju ali po jutranji vadbi), dopoldanski prigrizek, kosilo, popoldanski prigrizek, večerjo. To bo pospešilo vaš metabolizem in preprečilo, da bi vaše telo prešlo v način stradanja, zaradi česar telo shranjuje maščobe za prihodnjo energijo, ki jo bo potrebovalo.

Vsak dan popijte 8-10 kozarcev vode

Izločite vse tiste sladke brezalkoholne pijače in sokove ter uživajte samo vodo. Ne samo, da boste prihranili denar, iz prehrane odrezali veliko količino nepotrebnega sladkorja in olajšali presnovo maščob, na koncu boste pojedli manj, ker vas voda napolni. Torej, preden vase zbašete težko pričakovano kosilo, popijte poln kozarec vode.

Intenziven trening, da prihranite čas in porabite več maščob. 

Če nimate časa, za klasične 1 urne treninge, da bi prišli v formo in do fit postave, za boljše rezultate preklopite na intervalni trening. Po podatkih American College of Sports Medicine se v kratkih, visoko intenzivnih vajah porabi več kalorij. Študije so pokazale, da lahko intervalni trening pomaga “pospešiti vaš metabolizem, pokuriti kalorije iz maščob in ogljikovih hidratov ter kuriti kalorije še dolgo po tem, ko končate z vadbo. Prav to razmišljanje nas je pripeljalo do tega, da smo v aplikacijo dodali nove 15 minutne visoko intervalne treninge, ki vam bodo pomagali do rezultatov, četudi nimate veliko časa za trening.

Vadite takoj, ko se zbudite. 

Preden »skočite« v hladilnik, poskusite opraviti jutranji trening. To je optimalni čas za kurjenje maščob namesto ogljikovih hidratov, ker se vaše telo celo noč posti, kar ustvarja izčrpavanje glikogena (shranjenih ogljikovih hidratov) in nižji krvni sladkor. Poleg tega, če telovadite zjutraj, med vadbo ne pokurite samo maščobe, ampak tudi povečate časovno obdobje po treningu, ko bo telo še kurilo maščobe.

Namesto bele moke izberite pšenično.

Ni skrivnost, da je polnozrnat / pšenični kruh bolj zdrav od belega kruha. Kako pa vam lahko to pomaga pri hujšanju? Polnozrnati ogljikovi hidrati vsebujejo veliko več vlaknin kot beli ogljikovi hidrati. Ta čarobna sestavina zavira vaš apetit, poveča prebavo in izboljša zdravje črevesja. 

“Za izgorevanje maščob je potrebna maščoba.”

Sliši se smešno. Kajne? A dejansko “dobre maščobe” (nenasičene maščobe), ki jih najdemo v oljčnem olju, avokadu, oreščkih in omega-3 maščobnih kislinah v ribjem olju, pomagajo nadzorovati raven inzulina, upočasnijo vstop ogljikovih hidratov v pretok krvi in ​​pošljejo signal možganom, naj prenehajo jesti. To ne pomeni, da si za kosilo pripravite kilogram guacamola. Te “dobre maščobe” uporabite kot začimbe za obroke in vsak dan uživajte dodatek ribjega olja ali omega-3. 

Zajtrkuj! 

Pogosta, napačna predstava je, da izpustite zajtrk, zato, da zmanjšate vnos dnevnih kalorij. Toda študije dejansko kažejo, da tisti, ki jedo zajtrk, dejansko tehtajo manj kot tisti, ki ga preskočijo. Ko izpustite zajtrk, se vaša presnova upočasni in krvni sladkor pade. Posledično postanete lačni in imate manj energije. To nas lahko privede do tega, da zjutraj »na hitro« prigriznete – pogostokrat preveč maščob in sladkorja – ali pa zaradi tega čez dan zaužijete dodatne obroke, ki bodo nadomestili energijo, ki jo telo pogreša še od zajtrka. Ko jeste zajtrk, se vaše telo počuti nahranjeno in zadovoljno, zaradi česar je manj verjetno, da se boste prenajedali preostanek dneva. “

To je samo nekaj zelo pomembnih nasvetov, ki vam bodo pomagali do tega, da boste vaše telo spravili v formo do poletja. Seveda ob opuštevanju vseh nasvetov. Da bo pa vse to še bolj organizirano, ter lažje izvedljivo sem za vas pripravila tudi Bikini izziv, kateremu se lahko še vedno pridružite. Več informacij boš našla na tej povezavi: KLIK