Trening od doma in njegove prednosti

Kar zadeva trening, vadba ne pomeni nujno odhoda od doma.

Za dober trening vam ni treba hoditi v telovadnico, veliko lahko dosežete, brez da bi šli od doma. Ne glede na to, ali želite izboljšati vzdržljivost, povečati moč, pokuriti kalorije, ohraniti linijo, ali vse našteto, lahko to dosežete iz udobja svojega doma. Pravzaprav so prednosti vadbe doma precej impresivne.

Prikladno je

Živimo hitro in zato je vadba od doma najboljša rešitev ob napornemu načinu življenja. Ni vam treba zapravljati časa in energije za iskanje stvari, pot v telovadnico, vožnjo po mestu in boj za parkirno mesto. Vse kar morate storiti je, da si oblečete ustrezna oblačila, se sprehodite do vašega najljubšega prostora v stanovanju in začnete trenirati.

Prilagodljiv in vsestranski

Kaj je bolj prilagodljivo od mojstra joge? Vaša vadbena rutina, ko se odločite, da boste vadili od doma. Vaše možnosti treninga ne bodo omejene z urami telovadnice ali razporedom skupin. Telovadite lahko kadar koli želite. Pravzaprav lahko celo ustavite vajo in jo zaključite v seriji, če vam to najbolj ustreza. Poleg tega smo pripravili veliko različnih vodenih programov treninga, ki jih lahko izvajate od doma, ter vam s tem skrajšali iskanje treningov.

Razpoložljivost naprav ni več vprašljiva

Če ste bili kdaj član kakšnega fitnes centra, ste zagotovo izgubiljali čas, ko ste čakali na prosto napravo ali se prilagajali kakšni drugi aktivnosti, ker je bila skupina, ki ste jo želeli obiskovati, polna. Ena glavnih prednosti vadbe doma je ta, da vam nikoli ni treba čakati na napravo ali prostor, zato kvaliteta vašega treninga ne bo trpel.

Konec boja z bakterijami

Vadba običajno vključuje potenje, znoj pa se zadržuje na napravah, kar pomeni veliko bakterij in mikrobov. Če želite trenirati brez gripe ali prehlada, telovadnica ni najboljše mesto za dosego vaših fitnes ciljev. Čeprav bo znoj še vedno dejavnik, ko trenirate doma, vas bo skrbelo le zanj (ali morda znoj vašega partnerja). Zaradi tega je vadba doma veliko bolj sanitarna in manj verjetno, da bi ogrozila vaše zdravje.

Lahko uživate v zasebnosti

V telovadnici boste zmeraj našli nekoga, ki se navidezno »dolgočasi«, klepeta ali pa vas mogoče celo osvaja. Vse to vas zagotovo moti, medtem ko poizkušate iz sebe iztisniti svoj maksimum, zaradi česar ste seveda obiskali fitnes center oz. telovadnico. Zraven tega pa niste profesionalka, ki bi v piko poznala vse te moderne naprave. Vsemu temu se z lahkoto izognete, če se boste odločili za trening od doma.

Okolje je vedno prijetno

V svojem domu lahko to storite po svoje. Izberete glasbo, dekoracijo, temperaturo in seveda tudi težavnost treninga. Po treningu napolnite hladilnik z najljubšimi zdravimi prigrizki in televizor preklopite na svoj najljubši kanal. Poleg tega lahko enostavno zaprete vrata, da se izognete motnjam, kot so tavajoči hišni ljubljenčki in otroci. Vzemite si čas zase.

Lahko se osredotočite le na trening

Ko vadite od doma, pritisk popusti. Ni strahu pred obsojanjem in ne bo vam treba skrbeti, da se bo nekdo smejal vaši napačni izvedbi vaje. Lahko oblečete kar želite, preizkusite vaje, ki vas zanimajo, ne da bi vas skrbelo, da boste videti neumno, in naredite kakršne koli grimase ali zvoke, kar vam bo pomagalo, da opravitetrening, kot se zagre. S tem ko odpravite vse motnje iz telovadnice se lahko osredotočite na svoj trening od doma in ostanete v coni, kjer se počutite odlično.

Prihranite

Prihranek denarja je ena najboljših prednosti vadbe od doma. Prihranili boste denar, ker ni drage članarine v fitnes centru, ni potrebe po parkiranju ali polnjenja goriva za vaš avto ali pritisku na elegantna oblačila za vadbo. To pa tudi ni kar tako, kajne? Če se odločite za nakup kakšne dodatne opreme, ki vam bo omogočila še kakšno dodatno pokurjeno kalorijo, lahko to dokupujete postopoma.

Usposabljate tudi vaše možgane

Ko se odločite, da boste trenirali doma, prevzamete odgovornost za svoje zdravje in varnost. Na vas je, da razmislite o svojih fizičnih omejitvah, se naučite boljših točk dobre forme in resnično raziščete vaje, ki vas zanimajo. Pri tem bodo vaši možgani vadili več kot telo; Spoznavanje vadbe od doma omogoča tudi kvaliteten trening vaših možganov.

Omeji izgovore

Številni potencialni vadeči se znajdejo v pasti iskanja izgovorov. Predanost treningu doma omejuje te izgovore. Nikoli ni prehladno ali prevroče, da bi telovadili doma. Ko ste časovno omejeni, lahko tu in tam poiščete nekaj minut, kajti vse kar morate storiti je, da se sprehodite po hodniku. Ne bo vam treba skrbeti, kdo vas gleda, v kaj ste oblečeni, ali je skupina polna ali kateri del opreme je na voljo. Ko vadite doma, imate nadzor nad samim seboj.